Friday, April 29, 2011

..sindalyaha..


Macam2 bersarang di otakku sekarang ni..kadang2 rasa nak lari jauh, pergi ke tempat yg takde sorang pon boleh cari..aku belum cukup tabah nak tempuhi semua ni..

Hati ini kecewa dgn sikap kamu..
Kenapa sukar sangat nak memahami?? tak terfikir ke selama ni mereka menderita?? kenapa nak bebankan mereka lagi..cukuplah selama ni mereka bersusah-payah nak berikan apa yang kita nak..tak kasihan langsung ke? mereka susah, mereka tak minta belas..cukup-cukuplah menyusahkan mereka..tak pernah terfikirkah sekali..janganlah fikir utk kebahagiaan diri sendiri semata-mata..air mata sering jadi peneman..sesungguhnya kamu tak tahu..dan tak pernah ambil tahu..kamu hanya fikir utk .......... (damn!!!)

Waktu ini, aku hanya mampu melihat & mendengar kerana diri ini belum cukup mampu nak senangkan mereka..hanya mampu menyenangkan hati cuma..siapalah aku utk memandai-mandai..pesanan aku tiada guna..dan semuanya sudah cukup dewasa..tapi aku cukup mengerti perasaan & kerisauan mereka..mereka fikir utk kamu..tapi kamu?? sedikit pun tidak..

Macam2 dugaan mereka tempuh..sudah banyak mereka berkorban, tapi ini yg kamu balaskan..sampai hatinya..kadang-kadang rasa putus-asa dengan sikap-sikap kamu..betapa hancur luluhnya hati mereka melihat & menghadapi..

Ya Allah, bantulah hambaMu ini menyenangkan mereka, diri ini sudah kering air mata melihat kesusahan yg mereka tanggung..permudahkanlah segala urusanku..kerana diri ini sajalah tempat mereka bergantung kelak..walaupun aku bukanlah sekuat & sehebat mana, namun akan ku cuba membahagiakan mereka..insyaAllah~~

Walaupun jarang tunjukkan perasaan pada mereka namun sesungguhnya aku sayangkan mereka dunia & akhirat^^






Friday, March 25, 2011

serabut :(

cute gile dowhh^^

Sejak akhir2 ni entry aku sume serabut psl keje aje kan..nak wat camne da mmg aku ngah serabut pn..hehe..aku xtau nak mula keje dari mana..padahal keje bertimbun2..kadang2 rasa down sgt.. rasa mcm x mampu nak buat sume ni..rasa lemah..mungkin tahap motivasi da makin menurun..kene kuatkan diri utk hadapi sume ni..kene yakinkan diri aku pn bole berjaya..bukan aku sorg je yg kene buat tesis, tp seluruh pelajar FPP batch 2008/2012..yeahhh!! hati kene kuat dan kental mulai skrg!! dah xnak menoleh ke belakang lg..insya allah sumenye akan berakhir x lama lg..berjaya atau tak, tu perkara no 2..yg penting boleh dulu, bak kata Dr Naffi..hehe..harap2 semangat aku ni bukanlah sekadar hangat2 tahi itik sajelah..maklum lah bila usia makin meningkat ni (mcm dh tua sgt plak :P), kecerdasan otak pn makin pancit jgk..patutnye makin berumur makin meningkatlah daya IQ seseorg kan..aku ni terbalik plk..haha..sabo je le..

Aku makin serabut ni bkn ape..proposal tesis yg lengkap kene submit 29 april..gilo kau!! sebulan je tinggal..1 ape pn x start lg..da la baru inform..dorg ingat student2 ni robot ke..agak2 r nak seksa kitorg pn..rasa x adil sbb x dimaklumkan lbh awal..aku pn x fhm kenape dorg kelam-kabut sgt nk laksanakan benda ni..at least, plan la btol2 dulu sblm nk suh student wat tesis..ni main suruh je..sedangkan subjek penyelidikan pn ktorg pening2 lalat lg, ni kan nak siapkan tesis yg dibagi mase x smpai setahun tu..plg sakit hati tarikh submit proposal tu, final exam!! gile gaban la otak ktorg time tu..
(warghhhh tension kan!!)

Harap2, aku & kawan2 berjayalah nak settlekan sume ni..

"Ya Allah, bantulah hambaMu ini yg lemah..dgn kudrat yg terbatas ini, Kau kurniakanlah kekuatan utk kami beroleh kesenangan..dgn izinMu jualah kami berjuang..aminnnnn.."



P/S UTK PIHAK2 YG BERKENAAN: MASA GRAD NTI, KTORG NAK SIJIL DEGREE BESERTA DGN SIJIL MASTER!! :p

Thursday, March 17, 2011

X sabarnye nak balik!!

Diam tak diam, dh hampir 11 minggu aku kt upm ni..cepat gilo masa berlalu..aku tgh pening nk siapkan tesis ni..da la satu hape pun aku x cari lg..takot tak sempat nk siapkan..aku rase mcm nk tukar tajuk sbb sample kajian aku skrg ni cikgu..Dr Ramli, lect subjek penyelidikan aku ckp baik pk betol2 utk pilih guru sbg responden sbb byk kekangan misalannye kerjasama guru, sikap, waktu, etc yg akan mempengaruhi hasil dapatan aku..tp blm jumpe penyelia lg..harap2 ayahanda akan terimalah alasan aku sbbnye masa pun dah suntuk..ayahanda dh mtk ktorg bt objektif kajian & cari cth instrumen tp aku x sempat lg nk buat & cari..keje mmg byk sem ni & aku sgt penat..stiap minggu ade je keje..

Mak pn da tanye2 bile hbs final..sbbnye kenduri kawen abg aku pun da x lama lg..bln 6 ni masa cuti sem..persiapan pn x wat sepenuhnye lg..ayah da gtau awal2 balik nti aku kene tlg dia cat rmh..tu xde hal sbb sblm ni pun aku gak yg tlg cat..pdhal ade jer jantan2 terlampau kt rumah tu..saje nk mendera aku..huhu..mak ckp nk pilih color hijau epal..x sabar aku nk tgk.. msti penat kn handle kenduri kwen..ni 1st time pengalaman family aku buat kenduri..buat dua serentak sbb x cukup bajet nk buat 2x..harapnye majlis kt rmh aku nti berjln dgn lancar..aminnnn

Friday, March 11, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ^_^

assalamualaikum
morning uolssss..

pagi ni tetibe rajin plak nk cecite kat cni hehe..ntah semangat ape da rasuk kan..selalunye payah beno nak update..xpela kan..nama pon blog syok sendiri so suke hati nak update bile pon kan..ngeeee..

maka bermulah alkisahnye, maka hatta (ambk mood HMM)..semalam aku g tgk Hikayat Merong Mahawangsa kat The Mines!! hihi da lama kot x g tgk wayang..bz sokmo..g dgn muz, mun, aini, dij & fazi..enjoyyy!! meronggeng sane sini,, kul1o baru smpai kc..hihihi

(sumber :: Google)

Yeahhhh!! sangat2 best..x rugi g tengok..sangat2 kagum dgn KRU yg mampu wat cite yg canggih-manggih mcm ni..tabik spring kat dorang..dgr kata bajetnye pon mencecah 8 juta..so mmg berbaloi la dgn impaknye..bile start tengok, satu je aku bole cakap..."wowww!! kalah Pirates of The Carribean neh..skrg Malaysia bole berbangga dgn Pirates of the Langkasuka..hikhik..ditambah plk dgn heronye yg hensem & gagah perkasa..lg i suke...heeeeeee

Pasni nak baca buku Sulalatus Salatin (Sejarah Melayu Tun Sri Lanang) lah..hehe..sblm ni aku x berape minat cite epik tp lepas tengok HMM, da rasa suke plak..maybe sebab filem ni dibuat dgn menarik sekali..mmg lain dari yg lain..wlpn pelakon2 diimport dari luar tp kira ok la kan..strategi tuu nak mengfemeskan filem Malaysia..sgt bangga ok tuan directornye 100% adalah org kita..

Jomm tengok aktiviti2 meronggeng kitorang.. :)










(sumber :: FB engku muzahadin)

trimas kwn2..enjoyy sangat smlm.. ^_^



Wednesday, March 9, 2011

go go cayokkkkk!!

helloooooo!!!
dan assalamualaikum..

lama x update blog kesayangan..cian dia ditinggalkan kesepian..hikhik..mood nk update ni tetibe dtg sbb si princess leo smlm tanye aku kat kelas.., "ko x update blog ke??"...ditambah plak sri kandis pn update jgk,, haaa pe lagi..trs berkobar2 la eden nk update..hehehe..trimas ye syida..kalo x bersarang lagi blog aku..hmm nak citer pasal ape ekk..xde idea sebenarnye..otak da tepu dek esemen yg overload tu..x masok lg esemen yg otw kene siapkan..then kene pk pasal tesis lg @_@..pasal tesis tu nti aku cecite ok..

ok kite lupekan psl bende yg bole menyerabutkan kepala..stress bile sebut psl esemen ni..

tapiiiii..

LAGI STRESS bile tgk sume pakat dok angkut beg blk kampung!!! wuuuuu..agak jeles aku tgk taw..pilu hati ni sbb x dapat blk kg..bkn sengaje xnk balik tp keje byk la..kalo blk pun hati x tenang pk psl keje x best gak kan..lgpn da cakap kat mak maybe balik lps final je..mak kite memahami orgnye..hikhik..aritu saje nyakat cik sal masa kls ganti tekno. pend. nak ikot cik sal blk kedah..aku gurau je,, x sangka cik sal ajak betol..siap bgtaw kul berape nk bertolak..heee trime kaseyy cik sal sbb ajak join balik..tp saye x balik la kowt..mmg la rindu kat kg halaman,, tp saye kesian lg kt diri saye..matilaa kalo x siapkan keje wan zah yg bertimbun tu..sgt x menjamin sy akan siapkan keje kalo duk kt umah..hihihi..mggu depan pn ade present etika guru..may allah bless us :)


dan....saye jgk akan jd cikgu minggu depan!!

heyyyy sgt cuak oke..dulu mase ngajo depan ayahanda pn x nebes camni awww..mgkn sbb ngajo depan hj sudin tu yg menggeletar lain mcm..sape yg duk dlm kelas dia tau la die camne..hihihi..
tapi xpe, sbg seorg bakal guru, aku akan wat yg terbaekkk..insya Allah..
kalo ade salah dan silap tu wat2 x nampak la erk..saye bdk baru belaja.. >_<
di kesempatan ini, saye nk wish gudluck kpd diri sendiri (sbb xde org nak wish lg) dan cikgu zana sbg partnerku..x lupe juge (mcm nk wat ucapan hari raye plk) dan kpd grup cikgu murni & cikgu zura..juga kpd kls sebelah cikgu syida & cikgu imah dan cikgu armaina & cikgu bobo..(syida sile belanje!) hehe..slmt maju jaya kpd sume yg akan mengajo mggu depan..wat yg terbaik ok..
kalo ade yg terkucil tu xpe, jnji kite da wat yg termampu..manusia tidak sempurna, kite hanya merancang TUHAN yg menentukan..wallahualam..peace^^

SALAM :)

Friday, February 18, 2011

Mlm ni Exam!!

Entri nak cuak je kan..tp mmg pon!! mlm ni aku & the geng yg lain ade test FCE 3900 : Penyelidikan Pendidikan..impak subjek ni bg aku adelah ---> baru test tp dh rasa mcm nk final!! hahaha..boleh dikatekan killer paper jgk la..soalannye bkn paras2 pengetahuan ke kefahaman ke tp byk ke arah aplikasi..mau tak cuak kan..tp alhamdulillah la sbb objektif sahaje..ngeeeeee..utk final nti maybe ade struktur/esei kot..wat pengetahuan sume, aku ni bkn la kaki study..study pon nk last minit jer..kalo study awal, jgn hrp seinci nota pn akan msok dlm pale otak aku..so drp membazir/buang masa, baik aku study sehari sblm exam..hehe >_<

Ape2 pon semoga berjaya diucapkan dr hati yg ikhlas ni kpd sume kwn2 yg akan g test penyelidikan mlm ni yek..doaku mengiringi kalian sume..n dgr kate gk, ramai bdk FPP ambik penyelidikan sem ni..good luck jgk utk korg^^..usaha dah, tawakal je tinggal..harap sumenye berjalan dg lancar..peace^^

Monday, February 14, 2011

?????

Aku ke yg salah??
Salah ke aku berperasaan macam tu..
Aku tak minta apa2 tapi kenapa layan aku mcm ni..
Aku juga ada perasaan..
Kenapa susah sangat nak faham perasaan aku..
Nak sangat ke semua tu terjadi??
Kenapa perlu cakap benda yg hanya Tuhan je yg tahu percaturannya..
Kadang2 aku rindu kehidupan yg dulu..
Tak perlu fikir apa2..tak perlu nak jaga hati siapa2..
Hanya jaga hati dan perasaan sendiri..
Jangan sampai suatu hari benda yg dicakapkan akan jadi kenyataan..
Sampai waktu tu, semua dah terlambat!!


Sometimes miss my old life..